Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Львівщини отримала 25 повідомлень про ймовірні порушення на виборах

25 повідомлень про ймовірні порушення та одне кримінальне провадження. Про це повідомили 22 листопада Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Поліцейські закликають громадян та учасників виборчого процесу неухильно дотримуватись публічного порядку та карантинних обмежень, не порушувати виборче законодавство. У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення – звертайтесь до правоохоронців або повідомляйте про це на оперативну лінію 102.

«Станом на 15.00 до поліції Львівщини надійшло 25 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства - за усіма проводяться перевірки. За одним з підтверджених фактів, що стався на одній з виборчих дільниць у Личаківському районі Львова, відкрито кримінальне провадження», - повідомив заступник очільника поліції Львівщини капітан поліції Дмитро Міхалець.

Слідчі Личаківського відділу поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

«На усі такі повідомлення ми реагуємо негайно – проводимо перевірки, та, у випадках, якщо інформація підтверджується – притягуємо порушників до адміністративної відповідальності або відкриваємо кримінальні провадження. До завершення виборів поліцейські працюють у посиленому режимі.

Загалом до забезпечення публічного порядку, а також виявлення та недопущення порушень виборчого законодавства на Львівщині залучено близько двох тисяч правоохоронців – поліцейські, бійці Нацгвардії та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій», - зазначив Дмитро Міхалець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ