Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Львівщини просить не поширювати фейки стосовно коронавірусу

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області: змушені констатувати, що наразі інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину для боротьби з особливо небезпечною коронавірусною інфекцією.
Фото: поліція Львівської області

Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації.

Фейки, чутки та відверта неправда має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і завершуючи забороною прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності. 

Ніяких дезінфекцій з вертольотів: СБУ просить не поширювати фейки

Шановні громадяни! Просимо вас критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції про їх поширення за електронною адресою: 

[email protected] та телефоном - 0442900110

для встановлення джерел їх поширення та притягнення до відповідальності осіб, котрі поширюють завідомо неправдиву інформацію. 

З питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна  інформація буде розповсюджуватися виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, СБУ просить не поширювати фейки про дезінфекцію з вертольотів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ