Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція нагадує! У Львові продаж та використання піротехніки карається штрафом

Поліція Львівщини попереджає про адміністративну відповідальність за незаконні продаж та використання піротехнічних засобів, - інформують у відділі комунікації поліції Львівської області.

В Ухвалі Львівської міської ради №23 від 2015 року ʺПро заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львоваʺ, зокрема зазначено:

1. Заборонити на території м. Львова використання та реалізацію феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв.

2. Суб’єктам підприємницької діяльності всіх форм власності припинити реалізацію у торговельній мережі феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв з дати прийняття цієї ухвали.

3. Керівникам закладів ресторанного господарства під час проведення святкових заходів забезпечити дотримання вимог цієї ухвали та не допускати на території підпорядкованих об’єктів проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

Відтак правоохоронці проводять перевірки спеціалізованих торгівельних закладів та інших місць реалізації піротехніки. У разі виявлення правопорушень поліцейські складають адміністративні протоколи  за статтею 195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП, санкцією якої передбачено накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зокрема, у минулому році під час відпрацювань у Львові та в області було складено 76 протоколів про адміністративні правопорушення.

Працівники поліції також нагадують про небезпеку використання піротехніки. Так, під час святкування Нового року та Різдва у 2018 році на Львівщині було зафіксовано два випадки травмування громадян піротехнічними виробами.

Правоохоронці вкотре застерігають – використання петард, салютних установок чи іншої піротехніки може заподіяти серйозну шкоду здоров’ю і навіть призвести до каліцтва.

Святкуйте безпечно!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ