Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політик, який об’єднає Україну, заслуговує на Нобелівську премію – Степан Курпіль

«Об’єднанню двох берегів Дніпра в єдину державу Україну з однаковими цінностями і поглядами в першу чергу заважає той багаж, який переданий з Російської Федерації. Його ми називаємо історичним досвідом, який зробив певні позначки на ментальності поглядів мешканців Східної і Західної України», – повідомив «Гал-info» народний депутат України Степан Курпіль.
За його словами, до розбіжностей поглядів громадян однієї держави можна додати і останню президентську компанію, а також вибори до Верховної Ради України.
«Одним з основних факторів дестабілізації ситуації також вважаю фактор впливу Росії як спадкоємиці Російської імперії. Наш сусід у своїй зовнішній політиці намагається використовувати старе призабуте гасло «Розділяй і владарюй», яке несе свій вплив на мову і культуру нашої держави. А відповідно, втручання у внутрішню політику сусідньої держави вбиває клин між Східною і Західною Україною. Державні лідери, в тому числі Президент, голова Верховної Ради і  прем’єр-міністр повинні мінімізувати цей вплив на Україну і на державному рівні пояснити керівникам сусідньої держави, що процес встановлення незалежності України є незворотнім процесом і в інтересах самої Росії є сильний економічний розвиток держави-сусіда», – сказав Степан Курпіль.
На думку народного депутата, «під час проведення передвиборних перегонів Партія регіонів спекулювала мовними питаннями, а також питанням щодо стремління майбутнього розвитку держави України». «Цілком зрозуміло, що Західна Україна тяжіє у своїх поглядах до Європи, а Східна – до Росії. Це обумовлено зокрема тим, що на східні території України переселено багато росіян за походженням, проте цими питаннями не варто політично спекулювати. Хочу зазначити, що в наш час політичні сили не сприяють об’єднанню двох берегів Дніпра, оскільки, крім нових політичних гасел, не відбувається жодних реальних дій з боку політичних партій, які усі без винятку погано працюють на теренах Східної України. Створення нових політичних об’єднань також не сприяє консолідації українського суспільства, оскільки за електоральними поглядами спрямоване більше на Західну Україну. Тут маю на увазі політичну силу Юрія Луценка Громадський рух народної самооборони, яка політично спрямовується на територію Західної України. А це на руку Партії регіонів, оскільки вони мають на чому спекулювати», – зазначив Степан Курпіль.
 Народний депутат глибоко переконаний в необхідності об’єднання України в одну єдину соборну державу. «Політик, який зуміє розробити і втілити в дію концепцію зближення Західної і Східної України, заслуговуватиме на Нобелівську премію. Формування спільних цінностей і поглядів на майбутнє є найвищою задачею для лідерів держави і інтелігенції, яка дуже активно працює у цьому напрямку, на відміну від політичних лідерів», – переконаний Степан Курпіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ