Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща хоче допомогти вирішити російсько-український конфлікт

Як повідомило Польське Радіо, Польща включиться у дії міжнародної спільноти, метою яких є завершення російсько-українського конфлікту, - декларує президент Анджей Дуда.

Польський очільник перебуває з візитом у Болгарії. У Софії президент Польщі провів зустріч з президентом Болгарії Руменом Радевом.

«Якщо будуть такі міжнародні ініціативи, я маю на увазі, передусім, загострення санкцій проти Росії, Польща безперечно включиться у такі ініціативи. Ми готові насправді на всі можливі дії, які би допомоги вирішити цей конфлікт. Гинуть люди, панує величезна непевність стосовно безпеки, і я не маю сумнівів, що треба зробити усе можливе аби це питання вирішити», - наголосив Анджей Дуда.

Анджей Дуда наголосив, що Росія повинна звільнити українських моряків, а також повернути Україні захоплені кораблі. «Це неприйнятна ситуація» - так Анджей Дуда назвав дії Росії в басейні Азовського моря:

«Немає сумнівів, що Росія є агресором. Немає сумнівів, що вчергове порушено міжнародне право. Порушено теж підписані Росією та Україною угоди про свободу судноплавства у водах Азовського моря. У зв’язку з цим, це ситуація неприйнятна. І Польща з такими діями Росії абсолютно не погоджується».

Президенти Польщі та Болгарії закликали докласти усіх зусиль,щоби заспокоїти ситуацію у Керченській протоці.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ