Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща хоче встановити запропоновані Німеччиною системи ППО біля кордону з Україною

Глава Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що запропонує розмістити додаткові пускові установки Patriot поблизу кордону з Україною.
Фото: Getty Images

Про це передає польське видання RMF. 

Раніше німецька міністерка Крістін Ламбрехт після вибуху ракети в Пшеводово, внаслідок якого загинуло двоє поляків, запропонувала допомогу Польщі, включаючи системи оборони Patriot та винищувачі Eurofighter.

"Ми запропонували допомогу Польщі у захисті її повітряного простору нашими винищувачами "Єврофайтер" та системами протиповітряної оборони "Патріот". Ми вже в Словаччині  хочемо продовжити свою присутність там до кінця 2023 року, а може й довше",  заявила Ламбрехт. 

Вона додала, що НАТО потребує вдосконалення своєї протиповітряної оборони. Це стосується таких партнерів по НАТО, як Польща, Словаччина та країни Балтії, які безпосередньо межують з росією та Україною.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак відреагував у твітер на пропозицію німецької міністерки.

"Я із задоволенням привітав пропозицію Міністра оборони Німеччини щодо розміщення додаткових пускових установок "Патріот" в нашій країні. Під час сьогоднішньої телефонної розмови з німецькою стороною я запропоную розмістити систему поблизу кордону з Україною",  написав він у Twitter. 

До слова, система Patriot американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який використовується, зокрема, США та Німеччиною, а з жовтня також і Польщею. До кінця 2022 року планується оснастити дві батареї "Патріотів" (16 пускових установок) для польських військових. Крім того, на території Польщі, зокрема, у м. Жешув, дислокуються дві батареї "Патріот" збройних сил США. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ