Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Польща не дозволить імпорт українського зерна після 15 вересня

Міністр рільництва Польщі: кожна прифронтова країна прийматиме рішення щодо українського збіжжя окремо.
Міністр рільництва та розвитку села Польщі Роберт Телюс. Фото: Marian Zubrzycki

Роберт Телюс вкотре наголосив, що Польща не дозволить імпорт українського зерна після 15 вересня, тобто після завершення дії обмеження Європейської комісії на ввезення збіжжя з України до так званих прифронтових країн. Про це повідомило Польське радіо.

Імпорту українського зерна до Польщі після 15 вересня не буде. На цьому наголосив у середу міністр рільництва та розвитку села Роберт Телюс. Відповідаючи на запитання журналістів у Балкуві Лодзького воєводства, він заявив, що рішення Єврокомісії про зняття ембарго на українське зерно до прифронтових країн є політичним, оскільки не було надано жодних суттєвих аргументів.

«Для нас інтерес польського фермера є найважливішим, - сказав Роберт Телюс. - Найважливішими є інтереси Польщі. І напевно після 15 вересня імпорту збіжжя до Польщі не буде. Я завляючи про це дуже твердо. Декларую про це також після моєї сьогоднішньої зустрічі із прем’єром Матеушем Моравєцьким, який декілька разів чітко сказав, що інтереси польського фермера для нас є найважливішими. І навіть якщо це не подобається Європейському Союзу, чи будь-кому іншому, ми будемо це робити в інтересах польського фермера».

Голова Міністерства рільництва Польщі додав, що на зустрічі євросоюзних міністрів рільництва в іспанській Кордові багато політиків висловили розуміння польської позиції. Роберт Телюс підкреслив, що в коаліції прифронтових країн кожна країна – через специфіку внутрішнього ринку – прийматиме рішення щодо розблокування імпорту зерна з України окремо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ