Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Польща переходить на електронні рецепти

Починаючи від середи, 8 січня, лікарі у Польщі мають обов’язок виписувати електронні рецепти на ліки.

Як повідомило Польське радіо, паперові рецепти, які було виписано перед 8 січня, надалі є дійсними, їх приймають усі аптеки. Досі е-рецепт виписало понад 60 тисяч лікарів, натомість лікарняне звільнення виписує понад 149 тисяч лікарів, - говорить речник Міністерства здоров’я Войцєх Андрусєвич:

«Ми розуміємо, що деякі лікарі мають певні побоювання. Але я повернуся до ситуації з електронними лікарняними. Тоді теж говорилося, що лікарі старшого покоління не вмітимуть перейти на електронний варіант лікарняного звільнення, що на заваді буде доступ до Інтернету в деяких регіонах Польщі і так далі. Тим часом, 99,98% лікарів виписують електронне звільнення. Тому я не думаю, щоби в переході на електронні рецепти були більші перешкоди, ніж під час переходу на електронні лікарняні».

Пацієнти можуть отримати електронний рецепт трьома шляхами: це смс-повідомлення з кодом доступу, який слід вказати в аптеці разом з номером PESEL, це електронний лист з доданим рецептом в pdf, а також інформаційний аркуш зі штрих-кодом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ