Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща відправила військових до Лівану

Перші польські військові вилетіли до Лівану з аеропорту «Щецин-Ґоленюв», - повідомило на твіттері Міністерство національної оборони
Mariusz Błaszczak i Paweł Soloch na uroczystości pożegnania polskich żołnierzy wyjeżdżających do Libanu na pokojową misję ONZPAP/Marcin Bielecki.

Як повідомляє Польське радіо, невдовзі вони розпочнуть службу в рамках миротворчої місії ООН у цій країні. До Лівану всього полетить понад 200 польських солдатів.

Польське військо повертається до цієї країни вперше за 10 років. У рамках місії у Лівані польські солдати разом з угорськими та ірландськими боронитимуть мирне населення, спостерігатимуть за лінією розмежування, тобто так званою «blue line», і підтримуватимуть ліванський уряд у плані порядку та безпеки.

Контингент польського війська в Лівані – це солдати 3-го батальйону моторизованої піхоти зі Старґарду, яких підтримують військові логісти та зв’язківці з інших підрозділів. Головнокомандувачем першої зміни Польського військового контингенту в Лівані став командир 3-го батальйону моторизованої піхоти підполковник Павел Беднаж.

Вчора з військовими, які виїжджали на Близький Схід, попрощався Міністр національної оборони Маріуш Блащак. Урочистості відбулися на території кошар 12-ї Механізованої бригади в Щецині.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, міжнародний суд ООН визнав юрисдикцію над позовом України проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ