Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польська енергетична компанія підписала угоду про розвідування газу на Львівщині

Польська енергетична компанія PGNiG підписала угоду з Energy Resources of Ukraine (“Енергетичні ресурси України”, ERU), що передбачає спільні геологорозвідувальні роботи з пошуку газу в Україні.

Про це інформує УНН з посиланням на офіційний Twitter-аккаунт компанії.

“Після підписання угоди з ERU ми стаємо акціонером компанії „Карпатгазвидобування“, яка є одноосібним власником концесії „Біблівська“ на польсько-українському кордоні, — сказав глава PGNiG Павло Маєвській. — Таким чином ми розширюємо нашу геологорозвідувальну і гірничодобувну діяльність на новий ринок”.

За його словами, початок робіт запланували на другу половину 2022 року.

“Якщо наші прогнози підтвердяться, і ми знайдемо газ з високим вмістом метану, то ми почнемо видобуток в 2023 році”, — зазначив Маєвській.

Угода передбачає придбання 85% акцій компанії “Карпатгазвидобування”. Перед укладенням угоди, сторони отримали згоду антимонопольних регуляторів двох країн.

Біблівська нафтогазова площа розташована на території Львівської області, за 69 км від Львова. Площа родовища становить 200 кв. км. Як наголосили у PGNiG, це геологічне продовження родовища в районі міста Перемишль, яке розробляється вже 60 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ