Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Польські бляхи": 17 мешканців Перемишля є власниками 12,5 тис. авто

17 мешканців польського Перемишля і околиць є фактичними власниками 12,5 тисяч автомобілів в Україні. Про це стало відомо з програми TVN Turbo, інформує TVN 24 Bis.

Як повідомляється у сюжеті, мешканці прикордонного регіону б’ють всі рекорди у володінні автомобілями. 17 мешканців Перемишля і околиць є фактичними власниками 12,5 тисяч автомобілів із 14,5 тисяч, зареєстрованих у регіоні. Один із мешканців є власником 3500 автомобілів.

"Це результат дій українців, які платять полякам, щоб стати співвласниками їхніх автомобілів", - ідеться у матеріалі. За такі послуги поляки отримують від українців від 100 до 500 злотих.

"Польські правила дозволяють це. Тому якщо до нас звертається особа з проханням реєстрації транспортного засобу і має необхідні документи, ми не можемо їй відмовити", - пояснив представник відділу комунікації, транспорту і доріг у Перемишлі Вєслав Юркевич.

Використовуючи іноземну реєстрацію, українці можуть їздити в Україні на законних підставах, але не повинні платити високе мито за імпорт.

Найкраще "нову українсько-польську співпрацю" видно біля пункту пропуску у Корчові.

"За годину через пункт пропуску проходять 80 автомобілів, із яких 60  зареєстровані на польсько-українських співвласників", - пояснила представниця відділу Прикордонної служби Польщі у Бєщадах Ельжбєта Пікор.

"Користуючись несприятливою ситуацією українців, деякі поляки збудували справжні підприємства, які щороку приносять сотні тисяч злотих", - повідомляє видання. 

Європейська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ