Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Польські фахівці діляться досвідом з українськими протезистами

Спеціалісти з Польщі провели низку ознайомчих лекцій для українських протезистів. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Unbroken

Вони представили протезно-ортопедичне підприємство в Жешуві, де багато років протезують верхні та нижні кінцівки, застосовуючи метод остеоінтеграції. Саме цей метод активно втілює команда центру UNBROKEN у Львові.

«Нещодавно минув рік з часу першої остеоінтеграційної операції в історії української медицини. Тоді наші медики спільно із австралійським колегою з допомогою внутрішньокісткового імпланту уперше запротезували пацієнта», - наголошують у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Окрему розмову присвятили можливостям найкращого на ринку протезування електронного коліна Genium. Українські протезисти детально ознайомлювалися з його функціями, аби розуміти усі переваги для пацієнта.

Навчання провели в межах проєкту «Реабілітація та протезування українців в Україні», який реалізують завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

До слова, львівські протезисти постійно навчаються і вдосконалюють свої навички, аби надавати допомогу пацієнтам на найвищому рівні. А торік ортопеди-травматологи центру UNBROKEN вперше в Україні виконали остеоінтеграційне (внутрішньокісткове) протезування нижніх кінцівок. Пацієнтові – 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги, вживили протези просто у кістки. Зараз захисник веде активний спосіб життя та здійснює мрії.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. Центр відкрили у квітні 2023 року.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ