Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські фермери підписали угоду з міністром Сєкерським

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський та польські фермери вночі підписали угоди за яким, польський уряд буде зберігати ембарго на імпорт продуктів з України та зможе заборонити транзит деяких українських агротоварів територією Польщі.

Як передає Польське радіо, документ був презентували на другому дні Європейського аграрного форуму, що проходить у Польщі.

Один із пунктів передбачає, що міністр сільського господарства має звернутися до прем’єр-міністра Дональда Туска з проханням зупинити транзит сільськогосподарської продукції з України, на яку поширюється ембарго, через територію Польщі.

Сторони також заявили в документі, що торговельні відносини між обома країнами повинні бути врегульовані, включаючи доступ на ринок для таких продуктів, як, серед іншого, зернові, ріпак, кукурудза, цукор, птиця, яйця, м’які фрукти та яблука.

У документі також є пункт щодо субсидій, які охоплюють, зокрема: ячмінь і жито. Дотації будуть нараховані на рівні допомоги з 2023 року і стосуватимуться зерна, проданого в період з 1 січня цього року. до 30 травня цього року

Ще один пункт передбачає збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ