Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські фермери розпочали акції протесту ще на двох пунктах пропуску

За інформацією Держприкордонслужби, протестувальники обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів».

Як повідомили українських прикордонників польські колеги, сьогодні о 10.10 розпочались акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін». Протестувальники мають намір здійснювати пропуск по 3 вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину. Легкові автомобілі, автобуси, транспортні засоби з гуманітарною допомогою, а також транспортні засоби до 3,5 тонни в обох напрямках будуть оформлятись у звичайному режимі.

Також, близько 10.00, майже 150 осіб пікетувальників та 20 одиниць сільгосптехніки розпочали блокування руху біля пункту пропуску «Долгобичув». Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на вʼїзд в Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, польські фермери поновили свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів на напрямку пунктів пропуску «Медика–Шегині». За наявною інформацією вони пропускатимуть по одній вантажівці в годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Зранку на цих напрямках в бік України на території Польщі в чергах сукупно знаходилося 1050 вантажівок. А рух через них вантажними транспортними засобами значно знизився.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ