Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські фермери укладатимуть спеціальні угоди із сезонними працівниками

За даними Міністерства сільського господарства Польщі, кількість сезонних працівників, які задіяні на господарствах країни щороку досягає близько 500 тис. Саме тому, уряд Польщі зараз докладає всіх зусиль, щоб легалізувати роботу сезонного працівника, зробити її максимально безпечною та ефективною, а також забезпечити необхідні соціальні умови та страхування у випадку хвороб та нещасних випадків, - пише Шувар інфо з посиланням на портал sadyogrody.pl.

Міністерством сільського господарства Польщі була опублікована поправка до проекту закону “Про працевлаштування сезонних працівників”, яка зобов'язує фермерів , укладати спеціальні "угоди про допомогу зі збиранням врожаю" з сезонними працівниками, які будуть задіяні на їх господарствах.

Експерти пояснюють, що в такому договорі будуть визначені основні правила роботи в процесі збирання, сортування та підготовки до продажу фруктів та овочів. Також, згідно такого договору, фермери повинні будуть платити спеціальні внески в сумі 132 zl(31,15 EUR) в місяць, за рахунок яких буде забезпечено соціальне страхування сезонних працівників на їх господарствах.

Уряд Польщі зараз докладає усіх зусиль, щоб ліквідувати сіру зону в галузі сільського господарства в країні та компенсувати дефіцит робочої сили, який зараз спостерігається не тільки в Польщі, але і у багатьох країнах Західної Європи.

info.shuvar.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ