Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польський художник став почесним доктором Львівської академії мистецтв

Професору та ректору Варшавської академії образотворчих мистецтв Блажею Остоя Льніскі присвоїли почесне звання Doctor Honoris Causa Львівської національної академії мистецтв.
Фото - ЛМР

Як розповів ректор львівського навчального закладу, польський професор зробив дуже багато для українських студентів на початку повномасштабної війни в Україні та продовжує допомагати до сьогодні.

«Звання почесного доктора дається у двох випадках: людина має вагомі наукові, мистецькі дослідні заслуги або людина зробила якийсь великий внесок для нашого навчального закладу. У випадку ректора варшавської академії спрацювало одразу два фактори. 

Він є видатним художником, графіком, живописцем. А ще у зв’язку з великою війною надав неоціненну допомогу студентам мистецьких навчальних закладів з усієї України. Академія у Варшаві стала фактично координаційним центром, куди прибували українці, звідки їх розподіляли в різні мистецькі навчальні заклади Польщі, де мали можливість повноцінно навчатись. Ректор безпосередньо цим займався, за що ми йому дуже вдячні. Зараз ж пан Блажей допомагає нам з генераторами, батареями та освітленням для нашого бомбосховища, щоб наш заклад став безпечним навчальним та виставковим культурним центром», – розповів Василь Косів, ректор Львівської національної академії мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ