Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Польський лор та львівські медики повернули слух військовому

Відомий польський оториноларинголог Казімєж Нємчик спільно з медиками лікарні Святого Пантелеймона повернули слух українському захиснику, виконавши двобічну тимпано- та мірингопластику.
Фото: на фото Кажімєж Нємчик (Перше медоб'єднання Львова)

Як повідомили у  Першому медичному об'єднанні Львова, це – перша пластична операція на органи слуху такого рівня складності в їхньому закладі

Відомо, що 43-річний військовий майже повністю втратив слух після ракетного обстрілу по Сіверську, Донеччина. Українсько-польська команда спеціалістів провела реконструкцію пошкодженої барабанної перетинки з фасції – власної тканини пацієнта на обох вухах. Спеціалісти пояснюють, що лише ціла перетинка передає звуки до слухового нерва та не дає змоги інфекціям поширюватись із зовнішнього слухового ходу до порожнини середнього вуха.

Окрім того, лікарі відновили ланцюг пошкоджених слухових кісточок та зв’язок з барабанною перетинкою, що також важливо для відновлення слуху.

За словами завідувача відділення отоларингології Адріана Онутчака, пацієнт уже добре чує на одне вухо, якість слуху другого вуха поліпшується щодня.

Протягом одного дня у Львові Кажімєж Нємчик провів 11 консультацій та 4 операції з відновлення цілісності барабанної перетинки для пацієнтів, що постраждали від мінно-вибухових хвиль. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ