Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польський меч-щербець та антиукраїнські написи на Личаківському цвинтарі мають бути демонтовані!

Меч-щербець та написи на пілонах антиукраїнського характеру на Личаківському цвинтарі у Львові мають бути демонтовані. Так вважає голова тимчасової комісії з інвентаризації та складення списку пам'яток, які містять антиукраїнський мілітарний зміст Львівської обласної ради Остап Козак.

 

Чи буде це зроблено, на думку Остапа Козака, буде залежати від політичної волі Львівської міської ради.

 

Нагадаємо, що сьогодні, 11 березня. Відбулося чергове засідання комісії. Зокрема, комісія вирішила розробити пропозиції органам місцевого самоврядування Львівщини щодо встановлення пам’ятників іноземним солдатам із дотриманням чинного законодавства. Як зазначив голова тимчасової комісії Остап Козак, мета роботи комісії сприяти тому, щоб органи місцевого самоврядування легалізували самовільно встановлені пам’ятники. Однак, легалізовані можуть бути тільки ті пам’ятники, які не мають антиукраїнського змісту, всі інші будуть демонтовані.

 

Планується, що наступне засідання тимчасової комісії відбудеться напередодні президії Львівської обласної ради. На це засідання члени комісії запросять керівника КП «Доля», що відповідно до рішення Львівської міської ради від травня 2005 року мало демонтувати меч-щербець та написи на пілонах на Личаківському цвинтарі у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ