Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поляків, які допомагають українцям, визнали "найвпливовішими людьми"

Відомий польський тижневик Wprost найвпливовішою людиною 2022 року у Польщі назвав усіх поляків, які допомагають українцям, що рятуються від війни.
Фото з відкритих джерел

До трійки серед 50 найвпливовіших поляків увійшли також лідер правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

Як пояснила редакція Wprost, найвпливовішими поляками стали ті, хто допомагав і продовжує допомагати утікачам від війни в Україні. 

Видання зазначає, ця війна "дозволила полякам знайти в собі Людину", вона також показала зростаючу впливовість окремих персон політичної сцени Польщі. У рейтингу високе місце посів міністр оборони Маріуш Блащак, який з 24-го місця в торішньому рейтингу увійшов до десятки найвпливовіших поляків в цьому році.

До переліку п'ятдесяти найвпливовіших поляків року потрапили також польські генерали Вальдемар Скшипчак і Роман Полько, які щодня коментують у польських ЗМІ оперативну ситуацію на полі бою в Україні, а також публіцист Славомір Сєраковський – організатор збору коштів на польський Bayraktar для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ