Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер ексдиректор Львівської опери Тадей Едер

Помер колишній директор Львівського національного академічного театру опери та балету Тадей Едер. Чоловік очолював Львівську оперу майже 20 років. Йому було 80.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської національної опери.

"Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічного директора Львівської національної опери Тадея Едера. Він очолював театр майже 20 років (з 1998 по 2017 рік, — ред.) Цей період – безумовно один із найзнаковіших в історії Львівської опери! За його правління інституція стрімко розвивалася та утвердилася на одній із провідних позицій мистецької мапи Європи", — йдеться у повідомленні.

Так, за даними пресслужби опери, у цей період театр перейменували на честь Соломії Крушельницької. Львівська опера стала членом асоціації європейських оперних театрів "Opera Europa". Відбулося три міжнародних конкурси оперних співаків імені Крушельницької. Колектив театру гастролював у 29 країнах світу. Також Тадей Едер замовив Мирославові Скорику написання опери "Мойсей", яка отримала благословення Папи Римського Івана Павла ІІ.

Парастас за померлим відбудеться 18 грудня о 19:00 у Архикатедральному соборі святого Юра. Прощання розпочнеться у вівторок, 19 грудня, о 10:00 у Львівській національній опері. Поховають Тадея Едера о 12:00 на Личаківському кладовищі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ