Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер колишній президент Києво-Могилянської академії Андрій Мелешевич

На 59-му році життя помер вчений-правознавець, колишній президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” Андрій Мелешевич.

Про це написав професор університету Василь Ожоган у Facebook.

“Це непоправна втрата для всієї могилянської спільноти. Асоціація випускників НаУКМА висловлює щирі співчуття всім рідним та близьким пана Андрія”, – йдеться у повідомленні спільноти випускників вишу.

Що відомо про покійного

Андрій Мелешевич народився 1962 року. Отримав правничу освіту в Київському національному (тоді – державному) університеті імені Тараса Шевченка та Сіракузькому університеті в США. У Могилянці він був професором факультету правничих наук, який очолював перед обранням президентом.

Мелешевич був президентом Києво-Могилянської академії з 2014 по 2019 рік. У лютому 2020 року був переобраний на цю посаду, проте Кабінет Міністрів відмовився його призначати, посилаючись на тлумачення положень закону “Про вищу освіту”.

У березні 2021 року призначені вибори очільника університету не відбулися, наступні призначені на 16 вересня. Наразі обов’язки голови навчального закладу виконує Олександра Гуменна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ