Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер один з перших гравців "Карпат", науковець Йосип Фалес

Чоловік помер на 85-му році життя, повідомило відділення НОК України у Львівській області з посиланням на відомого спортивного журналіста та історика львівського футболу Юрія Назаркевича.
Фото: Відділення НОКу в області

У спорті Йосипа Фалеса знають як одного з перших гравців в історії "Карпат", вихованця закарпатського футболу.  Перейшовши з львівського "Сільмашу", він почав виступати за створені у 1963 році "Карпати", де впродовж двох років зіграв за львівську команду 20 ігор.

"Йосип Фалес – добре відома постать у футбольних колах не лише України, а й далеко за її межами. Три в одному – це саме про Йосипа Григоровича, адже його ім’я відоме і як гравця, і як тренера, і як науковця. На футбольному полі він виділявся своєю високою працездатністю та самовіддачею, а також швидкістю і чудовою грою на другому поверсі", — зазначають у повідомленні.

Йосип Фалес був тренером й очолював низку команд, серед яких був СКА "Карпати" (колишній радянський армійський футбольний клуб зі Львова - ред.). Також він працював консультантом. Зокрема, був причетним до успішного виступу національної збірної Алжиру на чемпіонаті світу 1982 року та багато років входив до складу наукових груп збірних команд СРСР.

Крім того, чоловік провадив й наукову діяльність: в його активі кандидатська дисертація, звання доцента та понад дві сотні наукових праць, з яких черпають знання не лише студенти кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури, а й фахівці всієї України та зарубіжжя, — наголошує Юрій Назаркевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ