Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер перекладач та багаторічний редактор журналу "Всесвіт" Олег Микитенко

Пішов із життя багаторічний головний редактор журналу "Всесвіт" Олег Іванович Микитенко. Про це повідомив теперішній редактор журналу Дмитро Дроздовський на своїй сторінці у Facebook.
Олег Микитенко

За інформацією Читомо, Олег Микитенко народився 22 грудня 1928 в Харкові в родині письменника Івана Микитенка. Закінчив Київський державний університет імені Шевченка. З 1986 року очолював журнал «Всесвіт», в редакції якого пропрацював понад 60 років.

Автор сценаріїв документальних фільмів «Слово про письменника й громадянина» (1967), «Шляхи комунарів» (1984). Автор книжок «В червоних лавах. З історії міжнародних зв’язків української радянської літератури» (1974), «Шляхами дружби» (1984).

Автор понад 200 статей в збірниках. Переклав 22 книжки різних авторів з чеської, словацької, російської, італійської, санскриту (у співавторстві). Упорядник і редактор понад 20 книжок. Володів чеською, англійською мовами.

Олег Микитенко помер 26 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, доктор філологічних наук, професор Олександр Пономарів, який усе своє життя присвятив розвиткові та захисту української мови, помер вранці 14 жовтня у віці 84 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ