Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Помер український художник і архітектор Флоріан Юрʼєв

На 93-му році життя помер український художник і архітектор Флоріан Юрʼєв. Одним з найвідоміших його проєктів стала київська "літаюча тарілка" (частина будівлі Інституту науково-технічної експертизи та інформації), що на станції метро Либідська.
Флоріан Ілліч Юр'єв

Про це повідомили 11 вересня у Національному художньому музеї України.

"Сьогодні вранці на 93-ому році життя у засвіти пішов Флоріан Ілліч Юр'єв – живописець, теоретик кольоромузики, скрипковий майстер і архітектор, найвідоміший за проєктом "тарілки" на Либідській.

Це велика втрата для нас усіх, адже Флоріан Юр'єв був винятковим багатогранним митцем, новатором, чия робота, зокрема, додала на карту Києва одні з найцікавіших прикладів архітектури модернізму, які нині є пам’ятками", — ідеться в повідомленні.

Як зазначають на сторінці Музею, у січні 2019 року музей втілив одну з мрій митця, а саме – персональну виставку "Modus, Coloris, Sintez", коли глядачі уперше могли ознайомитися з його самобутніми мистецькими концепціями, архітектурними проєктами і музичними інструментами.

У колекції Національного художнього музею України зберігається 8 робіт митця, а також портрет та фігура Флоріана Юр'єва, виконані його близькими другом Борисом Довганем.

Висловлюємо співчуття усім рідним й близьким Флоріана Юр’єва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ