Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад 1,3 млн грн щорічно отримуватимуть місцеві ради Львівщини

Понад 1,3 млн грн щорічно отримуватимуть місцеві ради Львівщини за оренду земель. Про це повідомили 9 жовтня Гал-інфо у прес-службі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

За результатами земельних аукціонів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області та відбулися у 2020 році, продано право оренди 70 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та для ведення фермерського господарства, загальною площею 1,1 тис. гектарів.

Розмір річної плати за користування ділянками, визначений за результатами торгів, становить 1,3 млн грн (18,2% від нормативної грошової оцінки цих ділянок), який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Найдорожчий продаж права оренди цього року відбувся з аукціону, який проводився 7 лютого 2020 року. За результатами цього аукціону продано право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту), площею 27,08 га, розташованої на території Соколянської сільської ради Мостиського району Львівської області.

Розмір річної плати за користування земельною ділянкою перевищив стартову ціну продажу права оренди у 27,7 раза та становить понад 181 тис. грн (221% від нормативної грошової оцінки цієї ділянки), який орендар сплачуватиме щорічно до бюджету місцевої ради. Ділянка призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України ʺПродаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадахʺ.

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі ʺЗемельні аукціониʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ