Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 1.3 млн людей вже отримали біометричні паспорти на Львівщині

Нагадаємо, що з 12 січня 2015 року в Україні офіційно розпочали видавати закордонні біометричні паспорти. Особливість документа в тому, що це посвідчення особи містить електронний носій даних, на якому вписано інформацію про біометричні показники власника документа з метою його ідентифікації.

У відповідь на інформаційний запит Гал-інфо, головне управління державної міграційної служби України у Львівській області повідомило, що у Львівській області громадянами України отримано 1.395.605 біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Саме вони свого часу допомогли українцям вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Ціна за закордонний біометричний паспорт для неповнолітніх та дорослих однакова та єдина для всієї території України. Вона залежить від терміну виготовлення паспорту. На сьогодні вироблення біометричного закордонного паспорта протягом 20 робочих днів складає 694 грн. Також є можливість швидкого вироблення за 7 робочих днів, ціна якого 1046 грн. 

Зазначимо, що при оформленні закордонного паспорта у консульських установах України за кордоном сплачується додатково консульський збір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ