Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Понад 200 тис таблеток для знезараження питної води видано в постраждалих від Каховської ГЕС областях

Починаючи з 6 червня, на затоплених в результаті підриву Каховської ГЕС територіях видано 205 314 таблеток для знезараження питної води для населення, підприємств водопостачання та об’єктів критичної інфраструктури.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Таблетки для знезараження питної води, знищують хвороботворні мікроорганізми, які можуть викликати гострі кишкові інфекції, повідомляють в МОЗ. 

Станом на 18 липня випадків інфекційної захворюваності, пов’язаної з підтопленням не зафіксовано. Холери, вірусного гепатиту А та спалахів гострих інфекційних хвороб на територіях постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС областей не виявлено. Епідемічна ситуація на територіях цих областей залишається прогнозованою та керованою.

Інфекційні хаби, які були розгорнуті на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині, забезпечені тестами для діагностики та спеціальними наборами для лікування у разі випадків холери. Усіх пацієнтів з підозрою на гострі кишкові інфекції додатково перевіряють на холеру.

На території Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей від 8 червня на базі центрів контролю та профілактики хвороб (далі – ЦКПХ) залучено 97 груп оперативного реагування на біологічні, хімічні та радіаційні загрози. 

Загалом, починаючи з 6 червня, з поверхневих водойм на території Херсонської, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей відібрано 2 369 проб для дослідження на санітарно-хімічні, мікробіологічні, токсикологічні показники та на наявність холероподібного вібріона, з них не відповідають гігієнічним вимогам 803 проби. Серед небезпечних «знахідок» — сальмонели, яйця та личинки гельмінтів, кишкова паличка, ентерококи, криптоспоридії, ротавірус. Тому купання досі залишається забороненим, як і вилов риби, із забруднених внаслідок затоплення, водойм. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ