Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 20 країн підписали декларацію про потрійне збільшення потужностей атомної енергетики

Понад 20 країн підписали декларацію про потрійне збільшення потужностей атомної енергетики. Про це повідомило Польське радіо.

Польща, разом з більш ніж 20 країнами, приєдналася до декларації про потрійне збільшення потужностей атомної енергетики до 2050 року, збільшення та полегшення фінансування будівництва атомних електростанцій та просування ядерної енергетики як чистої енергії

Президент Польщі, а також лідери понад 20 країн, в тому числі США, Франція, Швеція та Південна Корея, підписали декларацію про потроєння виробництва ядерної енергії до 2050 року та пропагування її як чистого джерела енергії.

Угода була укладена на Кліматичному саміті ООН в Дубаї.

Під час свого виступу на COP28, президент Анджей Дуда підкреслив, що ядерна енергетика — це майбутнє чистої, безпечної та стабільної енергетики.

«Без ядерної енергії неможливо досягти амбітних кліматичних планів, які ми всі ставимо перед собою — захистити нашу планету», — наголосив він.

Польща планує побудувати три атомні електростанції. Одну з них до 2033 року побудує компанія зі Сполучених Штатів, а другу, ймовірно, побудує консорціум компаній з Польщі та Південної Кореї. 

Крім того, Польща також хоче побудувати низку малих ядерних реакторів. Підрядником цих інвестицій має стати компанія Orlen разом з компаніями зі Сполучених Штатів та Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ