Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 20 воїнів АТО стали учасниками програми НАТО "Повернення до життя"

Сьогодні, 23 вересня, підбили підсумки програми «Повернення до життя», що реалізується на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру за сприяння Трастового фонду НАТО

Участь у заході взяли перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, керівник делегації НАТО, керівник програм співробітництва, реабілітації та загальних послуг NSPA  Джон Босманс, Уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю, Голова Національної Асамблеї людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, представники Міністерства соціальної політики та Міністерства молоді та спорту, а також воїни АТО з інвалідністю.

“Російська федерація є агресором по відношенню до нас і відважні українські воїни зі зброєю у руках відстоюють нашу незалежність, щоб тут ми могли розбудовувати нашу державу. Ми маємо великі втрати, 292 Герої з Львівщини віддали своє життя.  Ми повинні робити усе для того щоб сім’ї, які залишились відчували підтримку. І сьогодні вдячні представникам НАТО та Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту  за підтримку щодо реабілітації воїнів і вашу принципову позицію”, – зазначив Ростислав Замлинський.

Зазначимо, програма реалізується з червня 2016 по  вересень  2018 років. Загалом участь у ній взяли 170 осіб з України, з них 24 особи з Львівщини.

Учасниками програми активної реабілітації «Повернення до життя»  воїни АТО, які мають порушення опорно-рухового апарату, в т.ч. ампутації кінцівок, порушення зору, слуху, травму хребта з ураженням спинного мозку, черепно-мозкові травми тощо, і які не мають відкритих ран та суворих протипоказань до фізичних навантажень. Також, участь у програмі мали змогу взяти учасники Революції Гідності, які отримали інвалідність, поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ