Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 25 тисяч гривень штрафу за незаконне перевезення деревини у заповідній зоні

3 липня Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката в інтересах обвинуваченого на вирок Турківського районного суду Львівської області від 26 квітня 2023 року про обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.246 КК України.

3 липня Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката в інтересах обвинуваченого на вирок Турківського районного суду Львівської області від 26 квітня 2023 року про обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.246 КК України. Про це повідомили в пресслужбі Львівського апеляційного суду.

Відповідно до матеріалів справи, 23 березня 2022 року, обвинувачений перебував у лісовому масиві кварталу № 17 Яблунського лісництва Національного природного парку «Бойківщина», звідки за допомогою гужового транспорту перевіз незаконно зрубану кимось деревину породи «Ялиця», «Ялина» та «Верба». Згодом, деревина кубомасою 0,638 м3 була виявлена працівниками поліції в його господарстві у селі Верхня Яблунька Самбірського району.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винуватим у незаконному перевезенні зрубаних дерев у заповідній зоні та призначено покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень.

Арешт на накладене та вилучене під час огляду місця події майно скасовано. Речові докази, а саме хлисти зрубаних дерев, які незаконно перевозилися вважати повернутими за належністю НПП «Бойківщина», а кінну підводу, яка є знаряддям кримінального правопорушення та передана на зберігання обвинуваченому – конфісковано. Також повернуто засудженому бензопилу та сокиру з дерев`яною ручкою, які знаходилася на зберіганні у ВП № 2 Самбірського РВП ГУПН у Львівській області.

У суді апеляційної інстанції захисник обвинуваченого, як і сам обвинувачений запевняли, що він перевозив лише сухостій, який дозволив забрати лісничий згідно наряду дійсного до 31 грудня 2021 року. Водночас, сторона обвинувачення заперечила доводи та пояснила, що деревина незаконно вантажилась на гужовий транспорт та перевозилась у заповідній зоні 23 березня 2022 року. Зокрема, на території Національного природного парку «Бойківщина». Також прокурорка наголосила, що зібрані докази під час досудового розслідування, досліджені судом першої інстанції у повному обсязі.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити апеляційну скаргу без задоволення, а вирок – без змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ