Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 800 дітей з інвалідністю вже скористалися можливістю безкоштовної реабілітації

Департамент соціального захисту населення Львівської обласної військової адміністрації нагадує, що діти з інвалідністю можуть отримати реабілітаційні послуги користуючись з бюджетних коштів.
Фото: Львівська ОВА

У 2024 році на ці потреби виділили 40 мільйонів гривень з державного бюджету, що дозволяє підтримати значну кількість дітей, які потребують фахової допомоги.

На сьогодні вже 836 дітей скористалися цією можливістю. Департамент соціального захисту населення закликає батьків і опікунів не зволікати та подавати заявки для отримання необхідних послуг.

«Цього року ми маємо достатньо фінансування, щоб забезпечити якісні реабілітаційні послуги для дітей з інвалідністю. Це важлива можливість для їхнього розвитку та покращення якості життя. 

Ми закликаємо батьків і опікунів скористатися цією підтримкою та подавати заявки, поки кошти ще доступні», – зазначила т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут.

Для отримання послуг необхідно звернутися до органів соціального захисту, подати заяву та зібрати необхідний пакет документів. 

Заяву та пакет документів (це мають бути копії із пред’явленням оригіналів) необхідно подати в органи місцевого самоврядування за місцем реєстрації або фактичного проживання дитини. Зокрема, необхідно надати: 

  • паспорт громадянина України заявника;

  • документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника;

  • свідоцтво про народження дитини (після досягнення 14 річного віку – паспорт громадянина України);

  • документ із зазначенням даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;

  • документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (за наявності);

  • індивідуальна програма реабілітації дитини, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається відповідно до індивідуальної програми реабілітації:

  • гранична вартість реабілітаційних заходів на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 000 гривень, III ступеня – 25 000 грн;

  • гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Наголошуємо на тому, що кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю реабілітаційним установам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Перелік установ формує Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. Переглянути його можна тут.

Більш детальну консультацію щодо відшкодування вартості реабілітаційних послуг можна отримати у департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА за тел.: +38 (032) 261 25 54.

До слова, торік послугою з відшкодування вартості реабілітаційних послуг скористалась 951 дитина з інвалідністю. Загальна сума видатків становила понад 18 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ