Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад два десятки ветеранів та їх рідних навчають бізнесу у Львові

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
У Львівській міській раді департамент економічного розвитку спільно з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» відкрили серію навчань в рамках проєкту «Відвага до бізнесу». Серед учасників 14 ветеранів, 7 дружин військовослужбовців, донька захисника та мати ветеранки. Про це повідомляє ЛМР.

На перший етап проєкту подались понад 120 людей, з них 48 – пройшли. Цього тижня стартувало навчання першої групи, а наступні 25 учасників розпочнуть навчання 21 жовтня.  

За 10 днів навчання учасники опанують основи бізнесу, отримають навички, як писати бізнес-план та формувати маркетингову стратегію. Окрім іншого, до курсу додали актуальні теми, зокрема про доступність бізнесу.

«Ми проаналізували, що саме потрібно ветеранському бізнесу та розробили унікальний тренінговий курс. Він зроблений за взірцем Європейського Союзу, але адаптований до реалій українського бізнесу. Курс на 70% практичний, учасники складають фінансовий план на рік, бізнес-план та заповнюють грантову заявку.

Також до цього курсу ми додали навчання про ментальну стратегію успішної справи, норми доступності бізнесу, розміщення вивісок та реклами. У рамках програми опісля навчання ми пропонуємо безкоштовні консультації з запуску реклами, створення соцмереж, як оформити трудові договори чи створити ФОП. Тобто ми додали усе те, з чим учасники насправді зіштовхнуться після отримання гранту», – розповіла Юлія Войтехова, координаторка програми «Відвага до бізнесу».

Після навчання кожен учасник зможе податись на конкурс та отримати грантову підтримку на розвиток власної справи. На започаткування власної справи учасники зможуть отримати до 260 тис. грн, а на розвиток бізнесу – до 300 тис. грн. у межах проєкту місто дає по 100 тисяч гривень кожному учаснику, а решту фінансують донори – чеська гуманітарна організація «Людина в біді».  

«Ми дуже дякуємо нашим партнерам чеській організації «Людина в біді» за підтримку проєкту. Завдяки цьому ми можемо допомогти більшій кількості ветеранів та їх рідних розвивати власну справу, а в такий спосіб збільшувати кількість підприємців та економічний потенціал громади загалом», – підкреслила Інна Свистун, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

«Чеська гуманітарна організація “Людина в біді” працює в Україні вже 10 років і за цей час покращила життя мільйонів людей. Ми надзвичайно раді бути частиною проєкту «Відвага до бізнесу», який має на меті допомогти ветеранам та їх родинам у створенні та розвитку власної справи. Це не перший наш проєкт з підтримки малого та середнього бізнесу. Щодо заходу України, ми видали 150 грантів підприємствам із Львівщини та Франківщини і вже бачимо конкретні успіхи. Ми віримо, що економічна незалежність ветеранів не лише сприятиме їхньому власному добробуту, але й стане важливим внеском у розвиток української економіки загалом. Підтримка бізнесу – це один із ключових кроків на шляху до стійкості та процвітання громад», – коментує Тетяна Лисиченко, менеджерка програм з надання надзвичайної допомоги чеської гуманітарної організації «Людина в біді». 

Під час навчання учасники також зможуть відвідати ветеранський бізнес колег, які пройшли такі ж навчання, започаткували та успішно розвивають власну справу. Перша група відвідає кавʼярню «Кава на двох» Вікторії Трибушиної, дружини загиблого воїна, а учасники другої групи завітають на виробництво спорядження та екіпірування «Резервіст» ветерана та волонтера Богдана Масляка. 

Наступні етапи навчань у межах проєкту «Відвага до бізнесу» відбудуться у лютому, травні та серпні 2025 року. Охочі вже можуть зареєструватись на наступний етап навчання взимку. Деталі – за посиланням.

Програма «Відвага до бізнесу: грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей» започаткована департаментом економічного розвитку Львівської міської ради за підтримки чеської гуманітарної організації «Людина в біді».
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ