Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад тисяча дітей-сиріт знайшла прихисток на Львівщині з початку повномасштабної війни

Начальник служби у справах дітей Львівської обласної військової адміністрації Володимир Лис розповів про життя внутрішньопереміщених дітей на теренах Львівщини.
Володимир Лис

Як зазначив Володимир Лис, під час брифінгу в Media Center Ukraine, з початку повномасштабної війни Львівська область прихистила в себе понад тисячу дітей, яких було розміщено у 28 локаціях. На сьогодні це 632 дитини, з них 344- сироти. Багато хто з них вже повернулися в області, звідки вони були евакуйовані.

“Діти приїжджали до нас у складі організованих груп, тобто це вихованці інтернатів, вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації, притулків.

На сьогодні у нас перебувають діти з Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Сумської та Дніпропетровської областей. Діти з Києва вже повернулися. Це все групи від 5 до 175 дітей, віком до 18 років. Окрім цього ми очікуємо повернення в Україну декількох дитячих будинків сімейного типу, яким немає куди повернутись на схід. На цей час ми вже працюємо над питанням їхнього розміщення.

Одні діти приїжджають, інші від’їжджають, і ми готові, якщо не дай Боже прийде друга хвиля, розмістити ще кілька сотень дітей на території Львівської області”, - зазначив Володимир.

Щоб підвищити моральний дух дітей, у Львівській області було започатковано акцію “Літо без тривог”, яка почалась з дня Захисту Дітей. Ініціатива акції - психоемоційне розвантаження, культурне пізнання тієї території, на яку вони приїхали, безтурботне дитинство, активне дозвілля. 

“Хочу зазначити, що нашу акцію “Літо без тривог” підхопили й інші громадські організації, займаючись так званим системним дозвіллям дітей. Також в нас є ряд міжнародних партнерів, без яких ми б не дали ради. На всі активності ми бюджетних коштів взагалі не витрачаємо. Це виключно ідея бізнесу, громадських організацій і благодійних фондів та партнерів ”, - розповів Володимир Лис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ