Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поправки Мороза не суперечать принципам БЮТ – Степан Курпіль

«Фракція БЮТ не заперечує поправки голови Верховної Ради Олександра Мороза щодо внесення змін у законодавство, згідно з яким народні депутати, обрані за партійними списками, будуть закріплені на конкретним виборчим округом, оскільки вони не суперечать нашим принципам», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
 «Ми не проти того, щоб народні депутати мали під своїм контролем той чи інший район. Сьогодні навіть без законодавчого закріплення за депутатами нашої фракції закріплені відповідні райони. До прикладу, за мною закріплено близько 12-ти районів Львівщини, за які я несу відповідальність», -- зазначив народний депутат.
За його словами, «кожна політична сила повинна бути зацікавлена у позитивності і ефективності своїх дій, нарощенні свого потенціалу, оскільки кожні 5 років проводяться вибори, а за партію, яка веде себе пасивно, ніхто не голосуватиме».
Нагадаємо, що голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає за необхідне внести зміни у законодавство, згідно з якими народні депутати, обрані за партійними списками, будуть закріплені за конкретним виборчим округом. Водночас Мороз вважає, що це «підвищить відповідальність кандидатів, що будуть агітувати і за партію, і за себе особисто».
Спікер вважає, що з прийняттям і введенням у чинність закону про Кабінет Міністрів завершено перший етап політреформи. Тоді як у ході другого етапу політичної реформи місцевим радам необхідно надати фінансові, організаційні, матеріальні і кадрові повноваження для того, щоб «здійснювати владу від імені людей». Водночас він зазначив, що крім внесення змін у Конституцію в частині місцевого самоврядування необхідно також ухвалення низки законів і змін до них, що стануть основою для здійснення місцевими радами своїх повноважень.
«Реалізація політичної реформи на місцевому рівні змінить психологію виборця, що буде робити свій вибір свідомо», – підкреслив Мороз. Він також висловив думку, що майбутнє держави – у децентралізації влади, у наповненні повноваженнями місцевих органів влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ