Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри карантин Україна дозволила в'їзд іноземцям

Тимчасова заборона на в’їзд в Україну іноземців скасовується. Про це сьогодні, 8 червня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото: Олена Ляхович

12 червня 2020 року Уряд прийняв кілька рішень, якими змінив вимоги щодо в’їзду в Україну іноземних громадян та осіб без громадянства.

Згідно з Постановою № 477, втратило чинність розпорядження Кабінету Міністрів України щодо тимчасової заборони в’їзду в Україну іноземців.

Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480 передбачено, що для в’їзду в Україну іноземцям необхідний відповідний страховий поліс. А для осіб, які прибувають з країн зі значним поширенням захворювання на коронавірусну інфекцію – перебування на обсервації.

Зокрема згідно з вказаною постановою, на період дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями або осіб, які потребують додаткового захисту) без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

Також Уряд визначив, що підставою для обсервації є перетин державного кордону особою, яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави із значним поширенням COVID-19. Забезпечити транспортування осіб від пунктів пропуску через державний кордон до обсерваторів Уряд зобов’язав обласні та Київську міську державні адміністрації.

Обсервації не підлягають громадяни (піддані) держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою. Також обсервації не підлягають особи, що дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома”.

Державами із значним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 40 осіб на 100 тис. населення. Перелік таких держав Державній прикордонній службі України кожні 3 дні надаватиме Міністерство охорони здоров’я України.

Відтак, іноземні громадяни та особи без громадянства зможуть перетинати державний кордон на в’їзд в Україну з моменту набуття чинності Постанов Кабінету Міністрів України від 12 червня № 477 та № 480 за умови наявності законних підстав для вїзду, визначених Законом України «Про прикордонний контроль» та дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ