Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Попри війну, в Новояворівській громаді продовжують підтримувати обдарованих школярів

Голова Новояворівської територіальної громади Володимир Мацелюх, розповів в коментарі Гал-інфо про програму роботи з обдарованими дітьми, яка вже три роки діє в громаді.

"Ця програма вже реалізується три роки поспіль і була започаткована ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Така традиція ще була в Яворівському районі", - повідомив Володимир Мацелюх.

Програма передбачає грошове заохочення школярів за досягнення у навчанні та участь в олімпіадах. Нагороджуються учні всіх класів, які посіли призові місця на олімпіадах та отримали високі результати. Наприклад, 200-бальники отримують по 5 тисяч гривень, переможці олімпіад - від 1,5 до 19 тисяч гривень, залежно від результату.

Крім того, грошові премії отримують і вчителі школярів-переможців. В громаді 16 шкіл, цього року нагородами було відзначено 128 учнів та їхніх наставників.

Варто зазначити, що така програма, підкріплена фінансовим забезпеченням, існує лише в декількох громадах Львівщини.

Володимир Мацелюх підкреслив, що програму також підтримує профспілка освітян, яка надає вчителям подарункові сертифікати на відвідування басейну, масажу, концертів тощо.

"Особливо вітаю одну з найкращих випускниць в Україні — випускницю Новояворівського ліцею, котра здобула 600 балів у національному мультипредметному тесті — Логін Анастасію", - додав голова громади.

Отже, Програма роботи з обдарованими дітьми в Новояворівській громаді - гарний приклад турботи про молоде покоління та вчителів, попри воєнні часи. Такі ініціативи варті підтримки та поширення в інших громадах Львівщини та регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ