Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко може сформувати новий Кабмін, якщо нинішній не влаштовує – Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував президенту Петру Порошенку сформувати новий уряд, якщо нинішній Кабмін його не влаштовує, - НБН.

«Якщо я Вас більше не влаштовую, Вам потрібно сформувати новий уряд», – розповів пан Яценюк про свою розмову з президентом в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Однак якщо уряд не буде сформовано, то це призведе до дострокових парламентських виборів. 

«А в цей час не буде нікого, хто міг би виконати наші життєво важливі кредитні угоди з Міжнародним валютним фондом», – зазначив прем'єр.

Арсеній Яценюк підкреслив, що хоче уникнути сценарію 2005 року, коли демократичний табір розколовся через внутрішні протиріччя. Тому він не критикує президентську політичну силу і вважає президента «партнером».

«Ми багато разів разом приймали непопулярні реформаторські рішення. Я це поважаю», – сказав він.

За словами прем'єра, важливою є позиція «Блоку Петра Порошенка», більшість якого висловило недовіру уряду.

«Тепер я хочу знати, чи вони підтримають наші подальші реформи.  Якщо так, то ми можемо спільно шукати нових партнерів для коаліції. Наприклад, серед 51 позафракційного. Крім того, я б бачив в коаліції Ляшка», – додав пан Яценюк.

Як повідомляв НБН, 16 лютого Петро Порошенко закликав Арсенія Яценюка і генерального прокурора Віктора Шокіна піти у відставку. Крім того, Верховна Рада визнала незадовільною роботу Кабміну. Однак парламенту не вистачило голосів на те, щоб висловити недовіру уряду.

19 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що президент закликав його не звільнятися, а замінити міністрів.

Нагадаємо, що в кінці 2015 року фракція Радикальної партії вийшла з коаліції. 18 лютого спікер Ради Володимир Гройсман заявив про вихід із коаліції фракції «Батьківщина», а 19 лютого – фракції «Самопоміч».

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ