Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко нагадав, що 14 жовтня – не лише "свято хлопців"

Порошенко нагадав, що 14 жовтня – не лише "свято хлопців", - Українська правда.

Президент Петро Порошенко наголошує, що День захисника України перестав бути чоловічим святом лише за гендерною ознакою.

Про це він заявив під час виступу перед курсантами Херсонської морської академії в суботу, повідомляє прес-служба президента.

"Завтра ми будемо святкувати День захисника України. Це перестало бути святом хлопців лише за гендерною ознакою. 55 тисяч дівчат зараз служать в лавах Збройних Сил України. Я, користуючись нагодою, хочу привітати всіх захисників Вітчизни, які міцно тримають зброю в руках", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що Україна "має армію, яка здатна зупинити агресора".

Порошенко також висловив сподівання, що зміни до Конституції, які закріплять євроатлантичні прагнення українського народу, будуть прийняті найближчим часом.

"Чотири роки тому український народ здійснив цивілізаційний вибір на користь європейського майбутнього, а декілька тижнів тому українська Верховна Рада підтримала пропозиції Президента щодо змін до Конституції щодо закріплення в Конституції європейського і євроатлантичного вибору українського народу", - сказав він.

"321 голос "за". Більш ніж конституційна більшість є твердою запорукою, що найближчим часом ці зміни до Конституції будуть прийняті", - додав президент.

Порошенко також висловив переконання, що ключ до європейського вибору – не лише у реформуванні економіки, правової та політичної системи.

"Ключ до цього є і освітня реформа. Така за якою ми ввійдемо на рівних до європейського інтелектуального простору", - сказав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ