Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко проводить нараду з силовиками щодо Авдіївки

Президент України Петро Порошенко проводить нараду з силовиками щодо ситуації в Авдіївці. Про це повідомив у Твіттері прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент проводить нараду з силовиками щодо ситуації в Авдіївці", - написав він.

Як відомо, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника. Зараз бойові дії тривають.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ