Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко привітав СБУ з річницею

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому зібранні Служби безпеки України, де привітав її особовий склад та керівництво з 24-ю річницею. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Звертаючись до присутніх у залі, Глава держави наголосив, що за останні два роки служба продемонструвала кардинальні зміни — як у своєму складі, так і роботі, змінилися якості її службовців.

Особливо Президент відзначив участь підрозділів СБУ в антитерористичній операції — саме підрозділи Служби одними з перших стали на захист територіальної цілісності та суверенітету України, були одними з перших учасників АТО, підкреслив він.

«Перший удар, перші поранення, перші герої, які віддали своє життя — це були працівники Служби. Служба продемонструвала ефективне оновлення, очищення від представників іноземних розвідок, продемонструвала високий рівень професіоналізму», — сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що завдяки таким перетворенням на сьогоднішній день рівень довіри до працівників Служби є таким же високим, як і до української армії. «Заплатили за цю довіру кров’ю і життям працівників служби», — констатував Президент.

Президент підкреслив, що левова частина керівництва служби пройшла разом з представниками ЗСУ, Нацгврадії прикордонників і інших силових відомств і продемонструвала ефективну координацію і взаємодію в зоні АТО. Внесок співробітників служби у звільнення двох третин раніше окупованого Донбасу величезний.

Петро Порошенко також відзначив, що лише за 2015 рік в Україні було попереджено понад 200 терористичних атак, організатори більшості яких були підготовлені на території Ростовської та Білгородської областей.

«Вони планували терористичні атаки в Києві, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Харкові, Львові проти мирних громадян України. Їхня мета — залякати країну, дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію. Вони є ключовим елементом тієї гібридної війни, яка сьогодні ведеться проти нашої країни», — констатував Президент.

«Служба веде не лише ефективне знешкодження, затримку подібних терористів, вона ще й проводить доволі ефективну інформаційну кампанію, представляючи суспільству доволі переконливі докази ефективності своєї роботи. Український народ має за що сьогодні дякувати СБУ», — додав Глава держави, відзначивши роботу Голови СБУ Василя Грицака.

«Сьогодні я хотів би подякувати і потиснути руку кожному з працівників Служби», — також сказав Петро Порошенко.

Вітаючи службовців СБУ з професійним святом президент побажав їм і їхнім родинам міцного здоров’я, злагоди і благополуччя, непохитної віри у себе та Батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ