Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко увів у дію рішення РНБО про санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко підписав указ №467/2016 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, даним указом вводиться в дію рішення РНБО щодо продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), уведених в дію 16 вересня 2015 року № 549 також прийнято рішення застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на один рік до фізичних та юридичних осіб.

"Кабінету міністрів України разом зі Службою безпеки України, за участю Національного банку України, та Генеральній прокуратурі України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності цих персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання щодо застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних осіб.

"Контроль за виконанням відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони України покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО включила до санкційного списку 335 фізичних та 167 юридичних осіб з Росії.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ