Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Португальські журналісти потрапили під ракетний обстріл у Харкові

Сьогодні журналісти планували виїхати в село Гроза, де вчора через російський удар загинуло понад 50 людей
фото з фейсбуку Сергія Томіленка

Знімальна група португальського телеканалу RTP потрапила під ракетний обстріл центру Харкова. Журналісти не отримали поранень, але знищено автомобіль.

Про це у фейсбуці повідомляє голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все", - розповів український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження у Донецьку область на передову. По дорозі з Києва вони зупинилися у Харкові. Сьогодні журналісти планували виїхати в село Гроза, де вчора через російський удар загинуло понад 50 людей.

"Ракета прилетіла майже в готель", - сказав Коваленко.

Цей готель є дуже популярним серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

У НСЖУ вказують, що обстріли російськими ракетами готелів та закладів харчування, якими користуються журналісти у відрядженнях (готелі у Харкові та Запоріжжі, піцерія у Краматорську) - це свідома тактика окупантів, спрямована на залякування журналістів та представників цивільного сектору.

"Національна спілка журналістів України висловлює повну солідарність Андрію Коваленку та португальським колегам і поінформує про новий воєнний злочин міжнародних партнерів", - зазначив Томіленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ