Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Поряд із коронавірусом в Україні активізувався сезонний грип, - Федоренко

До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні продовжують звертатися пацієнти з проявами респіраторних інфекцій.

Про це сьогодні, 23 березня, в інтерв’ю Гал-інфо заявив головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

«Поряд із коронавірусною інфекцією, через різке похолодання,  активізувалися й інші віруси, які викликають ГРВІ, а також сезонний грип. Ми обстежуємо хворих. Ті, які мають симптоми схожі на коронавірус госпіталізуємо до нас, а інші, відповідні до нормативно-правової  документації, в інші стаціонари за показами», - сказав Сергій Федоренко.

На запитання, чи можуть бути коронавірус і грип одночасно він сказав: «В медицині трапляється все. У випадках, коли важко диференціювати, ми робимо тести і на грип, і на коронавірус, хоча є рекомендація діяти методом виключення».

Додамо, як повідомили у МОЗ, за минулий тиждень на ГРВІ захворіло 201 591 людина, із ни 53,2% - діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 527,2 на 100 000 населення, що на 10,6% більше епідемічного порога по Україні. У країні зафіксовано широке географічне розповсюдження грипу.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 20 із 149 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 7 - типу А(Н1)pdm09, 10 - А не субтипований, 3 - типу B.

За тиждень отримано повідомлення про два летальні випадки унаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР (із початку епідемічного сезону - 68); жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ