Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Порядок допуску кандидатів у нардепи до району проведення ООС

Порядок допуску кандидатів у народні депутати України, їх довірених осіб чи уповноважених осіб партій до району проведення операції об’єднаних сил. Цю інформацію опублікували на ФБ-сторінці ООС.

Порядок допуску на територію району проведення операції об’єднаних сил визначається “Інструкцією про порядок перебування в районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, осіб не залучених та військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб, які залучаються до проведення таких заходів”, яка затверджена наказом Командувача об’єднаних сил від 26.04.2018 №26.

Особи, які зареєстровані чи постійно проживають в районі проведення операції об’єднаних сил, окремого дозволу для пересування в межах підконтрольної території не потребують.

Для отримання дозволу на перебування в районі проведення операції об’єднаних сил особі необхідно звернутися до командування об’єднаних сил із письмовою заявою, в якій вказати свої паспортні данні, мету, дату та населені пункти, які планує відвідати, данні на транспортний засіб, контактний номер телефону. До заяви додаються копії паспорта громадянина України, посвідчення кандидата в народні депутати, довіреної особи кандидата чи ін.

У разі прийняття особами рішення про перетин лінії розмежування та виїзду на тимчасово непідконтрольні території, їм необхідно отримати Дозвіл фізичній особі, відповідно до Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, затвердженого наказом першого заступника керівника АТЦ при СБУ від 14.04.2017 №222ог. Отримання відповідного дозволу здійснюється через веб-портал Служби безпеки України.

Відповідно п.2 статті 74 до Закону України «Про вибори народних депутатів України» у військових частинах (формуваннях) передвиборна агітація обмежується. Відвідання військових частин (формувань) окремими кандидатами у депутати, їх довіреними особами чи уповноваженими особами партій забороняється.

Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідною окружною виборчою комісією спільно з командиром військової частини (формування) з обов'язковим повідомленням не пізніше як за три дні до дня зустрічі всіх уповноважених осіб партій, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі, або їх довірених осіб у відповідному одномандатному окрузі.

Просимо врахувати зазначену інформацію з метою недопущення порушення Законодавства України під час підготовки та проведення виборів народних депутатів України в районі проведення операції Об'єднаних Сил.
По питанням надання дозволу звертатись на електронну адресу [email protected], контактна особа - Гук Олексій Леонідович, моб.тел. +38(097)3367734.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ