Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Посадовця Львівської міської ради судитимуть за хабарництво

У Львові судитимуть колишнього посадовця міської ради, обвинуваченого в одержанні хабаря. Про це інформує Поліції Львівської області.
Фото: ЛМР

Встановлено, що колишній виконувач обов’язків начальника одного з управлінь Львівської міської ради, в період перебування на посаді, розробив схему протиправного одержання неправомірної вигоди за прийняття «позитивних» рішень в межах своєї компетенції. До своєї злочинної діяльності чиновник залучив спільницю.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, задокументували факт одержання зловмисниками неправомірної вигоди у сумі 1500 доларів США від підприємця за виготовлення та погодження документації щодо реконструкції та перепланування приміщення, розташованого у центральній частині Львова.

15 серпня правоохоронці затримали посадовця під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі тисяча доларів США в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Щодо колишнього чиновника – досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Щодо його спільниці – до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 5 ст. 27 – ч. 3 ст. 368 (Пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ