Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поширені причини поломки свічки запалювання духової плити

Серед великої кількості побутової техніки в домі, духова плита займає одне з провідних місць. І у випадку виходу з ладу такого агрегату, мало хто сприйме це з радощами.

Але в той же час не варто впадати у відчай: більшість неполадок можна усунути шляхом заміни тієї чи іншої запчастини.

До прикладу, часто бувають такі випадки, коли в духової плити, яка має автоматичне запалювання, перестає працювати ця функція. Певна річ, газ можна запалити сірником, утім це не завжди є підхожим рішенням. Коли ви стикнулися з такою проблемою, значить, пора замінити свічки для плити, щоб, так би мовити, усунути цю незручність.

Основні причини поломки світки запалювання

Хоча свічки запалювання є простими у своїй будові, це не означає, що вони ніколи не виходять із ладу. Ось кілька поширених причин їх несправності:

  • Контакти клавіш або мережень свічки просто-напросто окислилися;
  • Керамічна ізоляція має певні пошкодження чи порушення;
  • У систему запалювання потрапив жир чи рідина тощо.

Певна річ, реальних причин може бути набагато більше, тому у таких випадках краще звернутися до досвідченого майстра з ремонту побутової техніки, який здійснить ретельну діагностику та визначить, що із світкою запалювання не так.

Духова плита не запалює газ: що робити

Стикнулися з такою проблемою? Можна вчинити наступним чином. Якщо у вас є певні навички з ремонту побутової техніки, можна визначити основну причину несправності, після чого обрати потрібні запчастини для плит, щоб шляхом заміни усунути поломку.

В такому випадку важливо обирати такі комплектуючі тільки в провірених і надійних продавців, які пропонують якісні та сертифіковані запчастини, які підходять для вашої моделі духової плити.

Коли ж досвіду у ремонті побутової техніки вам сильно бракує, оптимальним рішенням є звернутися до кваліфікованого фахівця, яка займається ремонтом побутової техніки, відтак має необхідні навички та інструменти для цього.

В той же час наголошуємо на необхідності звертатися тільки до кращих сервісних центрів чи майстрів, щоб ремонт духової плити був виконаний на найвищому рівні, а не абияк.

Як висновок

Непрацюючий пальних духової плити – це ще не вирок. В більшості випадків ця проблема вирішується простою заміною свічки запалювання, після чого техніку можна використовувати у звичайному режимі.

Головне, пильнувати, щоб зламана запчастина була замінена на якісний відповідник, який працюватиме не гірше оригінала і прослужить упродовж тривалого часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ