Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Посол США: обурення корупцією свідчить, що потрібно розширити повноваження НАБУ

Посол США в Україні Марі Йованович заявляє, що хвиля загального обурення корупцією свідчить про необхідність розширити повноваження НАБУ і прискорити створення в Україні антикорупційного суду. Про це вона заявила в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

«Хвиля загального обурення корупцією свідчить про необхідність зберегти і розширити повноваження НАБУ, пов’язані з проведенням розслідувань, і якомога швидше створити антикорупційний суд. Ми готові підтримувати зусилля уряду України в боротьбі з корупцією і розуміємо, що система електронних декларацій про активи є початком, а не завершенням процесу виявлення і припинення корупційної діяльності», – сказала Йованович.

Посол зазначила, що американська сторона очікує від українських правоохоронців розслідувань корупційних справ.

«Система електронних декларацій про активи служить своїй заданій меті – сподіваємося, що правоохоронні органи України своєчасно виявлятимуть і розслідуватимуть підозрілі корупційні справи», – додала вона.

Раніше, як повідомив Білий дім, у розмові з українським прем’єром віце-президент США Джо Байден заявив про необхідність зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро України.

Підслідними НАБУ є вищі посадові особи, завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ