Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посольство України розпочало евакуацію громадян з Ізраїлю та Сектора Гази

Посольство України виконує роботу з евакуації громадян України з території Ізраїлю та Сектора Гази, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Посольство повідомило, що надає найуразливішим категоріям: це громадяни, які перебували на лікуванні, це громадяни з дітьми, які приїхали тимчасово, це туристи, у яких скасували рейси і які залишилися без можливості виїзду.

Корнійчук зазначив, що на території Ізраїлю по допомогу звернулися приблизно тисяча осіб. Загалом на консульському обліку в Ізраїлі перебувають майже 15 тисяч громадян України.

"На перший евакуаційний рейс ми вже фактично розповсюдили 200 квитків за, умовно кажучи, довоєнною ціною, до Румунії, на суботу. Я думаю, на неділю плануватимемо ще один рейс", - повідомив посол.

Окрім цього, посольство надає допомогу громадянам, у яких немає можливості оплатити переліт.

"Ми надаємо екстрену допомогу тим особам, які справді довели, що у них немає жодних засобів до існування. Ми для цього залучаємо спонсорів, і десь п'ятеро-семеро осіб отримали допомогу, ми їх розмістили коштом спонсорів у мотелях на час до рейсу. Їх відправлять в до Європи найближчим часом", - зазначив Корнійчук.

Окремо виконується робота з евакуації українців, які проживають у Секторі Гази. У відділенні посольства України в Палестині на консульському обліку перебувають приблизно тисяча осіб, із них майже 300 проживають у Секторі Гази.

"Завдання в тому, щоб евакуювати наших громадян. Наразі ініціативна група нам зібрала списки для евакуації на 160 приблизно осіб, і ця кількість постійно зростає, на Єгипет через Рафах, і далі до будь-якої третьої країни, оскільки єгиптяни не дозволяють особам, навіть громадянам України, які в'їжджають як евакуйовані з Рафаха, перебувати понад 48 годин на їхній території", - пояснив посол.

"Це комплексна проблема, з якою ми працюємо у співпраці з нашим посольством у Єгипті, координаційним штабом МЗС та Офісом президента. Я думаю, що за четвер-п'ятницю нам вдасться евакуювати максимальну кількість наших громадян із Сектора Гази", - підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ