Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Постпред України при ООН Єльченко прокоментував смерть Чуркіна

Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко прокоментував Громадському смерть постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна.

«Знав Чуркіна багато років, хоча й не близько. Кожний посол висловлює позицію своєї держави. Так, до інструкцій зі своєї столиці можна додати певний особистий наратив. Але я б не перебільшував його особисту роль, точніше, думати, що його особиста роль на цій посаді була чимось, що відрізняється від позиції РФ, яку він представляв, (було б неправильно - ред.)»,— сказав Єльченко.

«Спроби налагодити нормальний контакт були. Але, на жаль, вони не призвели до зміни його риторики. У дипломатії є таке правило — якщо не згоден з тим, що тобі пропонують, ідеш у відставку. Чуркін так не вирішив», — зазначив він.

Нагадаємо, Україна в лютому головує у Радбезі ООН. Завтра, 21 лютого, Україна організовує відкриті дебати на рівні міністрів закордонних справ, присвячені конфліктам у Європі. Головуватиме на цих дебатах міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Якщо від представників інших держав-членів Радбезу надійде прохання присвятити смерті Чуркіну частину цього засідання, Україна змушена буде це зробити.

«Будемо виходити з пропозицій, які отримаємо», — зазначив Єльченко у коментарі Громадському.

Раніше повідомлялося, що помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Пізніше з'явилася версія, що постпред РФ помер від серцевого нападу.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ