Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Потік контрабанди на західному кордоні зупинився повністю – Москаль

За словами очільника Закарпатської ОДА, потік контрабанди на українсько-польському, українсько-словацькому, українсько-угорському кордонах "став повністю". Повідомили Гал-інфо в прес-службі глави держави.

Геннадій Москаль повідомив, що задля ефективної боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів було проведено спільну нараду за участі представників України, Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини. Як зазначив керівник облдержадміністрації, під час зустрічі українська сторона особливо наголошувала на спільній відповідальності та необхідності об'єднання сил у питанні боротьби з незаконним обігом.

"На наше запрошення приїхали і митники, і прикордонники з суміжних країн. Розмова була дуже принциповою - якщо українські руки передають коробку з цигарками на кордоні, то чиї руки з Румунії, Польщі, Угорщини, Словаччини ту коробку беруть? Давайте будемо бити по руках з обох сторін", - сказав він.

За словами Г.Москаля, за результатами наради першою відреагувала Угорщина - було викрито склади з контрабандою, заарештовано значну кількість угорських митників, прикордонників.

Голова Закарпатської ОДА також звернув увагу Глави держави на питання посилення відповідальності за контрабанду, як діє у інших країнах. Президент відреагував на це повідомленням про те, що внесе до Верховної Ради як невідкладний законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів замість адміністративної, яка є нині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ